Zavod Philosophia perennis vas v sodelovanju s Katoliškim inštitutom in založbo Družina
vljudno vabi na predavanje slovenskega filozofa Martina Sušnika iz Argentine, ki bo v torek, 26. oktobra 2021 ob 19h v dvorani Katoliškega inštituta, Krekov trg 1, Ljubljana.

Martin Sušnik

Prosti čas in svoboda. Filozofski pogled na otium

Ali še vemo, kaj je prosti čas? Ali naše izkušnje prostega časa pomenijo resnični »rez« z našim aktivnim življenjem, ali pa so njegovo prikrito nadaljevanje? Ga morda posvetimo temu, v kar so nas prepričali, da so naše želje, dejansko pa ni ravno tako? Do katere mere je naš »svoboden čas« res svoboden? Kako je prosti čas odvisen od človekove svobode, zlasti notranje svobode?

Martin Sušnik je slovenski filozof iz Buenos Airesa. Na Instituto Superior Nuestra Señora de La Paz v Buenos Airesu poučuje Sušnik filozofijo vzgoje (pedagogiko), etiko in družbeno filozofijo; na Instituto Superior Marista poučuje metafiziko in na katedri za filozofijo na Katoliški univerzi v La Plati filozofsko teologijo. Filozofijo uči mlade, tudi srednješolce. Ustvarjalen je tudi kot glasbenik in scenski umetnik. Dejavno je vključen v Fundación Emilio Komar in v slovenski zavod Philosophia perennis. S predavanji in članki je močno povezan s slovenskim krogom realistične filozofije.

Za udeležbo je potrebno zagotoviti izpolnjevanje pogoja PCT.

Vabljeni!

(Visited 12 times, 1 visits today)